Zelf stroom opwekken met de AIRTURB

Iedereen is afhankelijk van stroom. Van het opladen van je smartphone tot de kilometers die je rijd in je (toekomstige) auto. Onze verslaving aan stroom leidt tot hoge kosten, verhoogde CO2 uitstoot en tekort aan grondstoffen. Kortom de vraag naar duurzame energie neemt toe.

Het doel van Airturb is om mensen te voorzien van zelf opgewekte duurzame energie zonder grote investeringen en met minimale inspanning. Ons geheim? De wind! En de wind is daarmee misschien wel een beter alternatief dan zonnepanelen.

ELEKTRICITEIT PRODUCTIE

Elke Airturb wordt op een andere hoogte geplaatst. Onder optimale omstandigheden kan de Airturb 500 Watt produceren. Onze berekening is gebaseerd op een windsnelheid op de grond van 5 m/s. Op uurbasis produceert de Airturb 300 Watt op basis van deze windsnelheid. Jaarlijks kunt u zo 2.628 kWh realiseren. Door het Airturb-model op grotere hoogte te installeren, neemt de productie jaarlijks toe tot wel 4.380 kWh.

RENDEMENT OP INVESTERINGEN

Op basis van een minimale productie van 2.628 kWh per jaar en een gemiddelde kWh-prijs van € 0,22 hebben we de winst berekend van het gebruik van de Airturb gedurende 1 jaar, wat gelijk is aan € 578. 

Opbrengst nominaal: 300 Watt per uur / 12 Volt obs 5 m/s.
Productie: 600 Watt piek/uur
Rendement NL: 50% obv 5 m/s (0,3 kWh)
Opwekvermogen per jaar: 2.628 kWh
Start windsnelheid: 1,3 m/s.
Gewicht 24 kg. incl. dynamo
120 cm hoog – 60 cm doorsnede
Materiaal: Carbon fiber, glass fiber, nylon, staal.
Keuring: IP54, EMB.
Levensduur: 10 -15 jaar
Inclusief controller-omvormer

Voorlopig alleen verkrijgbaar in de kleur gebroken wit.

Veiligheid gewaarborgd door een automatisch remsysteem dat er voor zorgt dat de AirTurb niet van je dak afwaait. In tegenstelling tot andere groene energie producten is de windmolen onderhoudsvrij in gebruik.

Installatie gebeurt het beste door een gecertificeerde installateur. Hij kan ook zorgen dat uw elektrische installatie indien nodig zal worden aangepast met een nieuwe teruglevergroep.

Volg ons